Varför är vi med i Webbstjärnan?

5 av 6 mellanstadiebarn använder internet hemma varje dag, ofta som konsumenter och ofta helt själva utan någon vuxen som stöd. Ett av skolans uppdrag är att ge eleverna kunskap om internet så att alla får samma förutsättningar – nämligen att utvecklas till medvetna, kritiska användare och skapare av internet.

För att förstå och få kunskap om internet vill vi ANVÄNDA internet i skolan.  Med hjälp av Webbstjärnan kan vi skapa arbeten med ett tydligt mål som är kopplade till läroplanen:

”Skolan har i uppdrag att överföra grundläggande värden och främja elevernas lärande för att därigenom förbereda dem för att leva och verka i samhället. Skolan ska förmedla de mer beständiga kunskaper som utgör den gemensamma referensram alla i samhället behöver. Eleverna ska kunna orientera sig i en komplex verklighet, med ett stort informationsflöde och en snabb förändringstakt. Studiefärdigheter och metoder att tillägna sig och använda ny kunskap blir därför viktiga. Det är också nödvändigt att eleverna utvecklar sin förmåga att kritiskt granska fakta och förhållanden och att inse konsekvenserna av olika alternativ” (lgr11, s 9)

Mål
Skolan ska ansvara för att varje elev efter genomgången grundskola:

  • kan använda det svenska språket i tal och skrift på ett rikt och nyanserat sätt,
  • kan kommunicera på engelska i tal och skrift samt ges möjligheter att kommunicera på något ytterligare främmande språk på ett funktionellt sätt,
  • kan lära, utforska och arbeta både självständigt och tillsammans med andra och känna tillit till sin egen förmåga,
  • kan använda modern teknik som ett verktyg för kunskapssökande, kommunikation, skapande och lärande,

Skolans mål är att varje elev:

  • utvecklar förmågan att själv bedöma sina resultat och ställa egen och andras bedömning i relation till de egna arbetsprestationerna och förutsättningarna,

Läraren ska:

  • ge utrymme för elevens förmåga att själv skapa och använda olika uttrycksmedel,

Vårt arbete
Vi älskar att lära tillsammans! På lektioner, på fritidsklubben, på fritiden, hemma, utomlands – överallt är vår webbplats tillgänglig och ger oss oändliga möjligheter att ta del av varandras lärande!
 
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.